VAKO en Haren houden elkaar in evenwicht in spannende pot

Geplaatst op: maandag 28 november 2022

Kersverse periodekampioen en koploper VAKO mocht zich na de overwinning op Beilen meteen weer opmaken voor een pittige tegenstander. Haren kwam zaterdag op bezoek in Vries en gezien hun 3e plek op de ranglijst kon je spreken over een heuse topper in de vijfde klasse E. Geen toestroom van toeschouwers zoals bij de derby tegen Tynaarlo, maar met enkele tientallen meegereisde supporters uit Haren was er toch sprake van een aardige ambiance. VAKO kwam goed uit de startblokken, want al na een minuut of 7 stuurde Tim van Huffelen met een fijne pass Nanne-Jan Koopman weg, die na een vrije doortocht fraai en beheerst afrondde. VAKO kon niet lang van deze voorsprong genieten. Snel na de 1-0 was er al een waarschuwing toen Haren uit een lage voorzet de lat raakte. Even later kwam Haren ietwat fortuinlijk op 1-1 door een voortzet van Martijn Wijsbeek die door iedereen werd gemist, en in de lange hoek achter de kansloze keeper Rona verdween. Volkomen terechte treffer overigens, want Haren had in de eerste helft de betere kansen. Doelman Ronan Rona keepte verder uitstekend deze middag.
In de rust werd routinier Patrick Steenbergen ingebracht en dat bracht zoals we vaker hebben gezien, een impuls in kwaliteit en dreiging. VAKO was al met al in de tweede helft de bovenliggende partij. Uitgerekend Steenbergen had de winnende treffer op zijn schoen (reflex van de sterke Harense goalie) en hoofd (kopbal van dichtbij miste kracht). Tussendoor wist aanvoerder Tim van Huffelen een vrije schietkans uit een teruggelegde bal van maatje Steenbergen ook niet te benutten, waardoor na 90 minuten 1-1 de eindstand was waar beide partijen mee konden leven. De koppositie ging weer terug naar Westerkwartier, maar overall was er een positief gevoel over het resultaat van deze wedstrijd waarin de jonge ploeg van Cor Meijer goed overeind bleef. Volgende week wacht in Groningen de uitwedstrijd tegen laagvlieger Oosterparkers.