Verlies handbaldames VAKO bij SVBO

Geplaatst op: maandag 22 januari 2024

Afgelopen zondag 21 januari stond de eerste uitwedstrijd van 2024 op het programma. Een bekende tegenstander van VAKO, namelijk SVBO uit Emmen. In de eerste seizoenshelft werd in eigen huis gewonnen tegen SVBO, daar waren de dames nu ook weer op uit. De dames begonnen goed en maken de openingstreffer, helaas weten ze dit niet langs vast te houden. SVBO komt terug en het is na 10 minuten spelen 4-4. Nog geen man overboord zou je zeggen. Helaas weten de dames het heft niet in eigen handen te houden en straalt het niet uit dat ze willen winnen. Dit resulteert in een redelijk grote achterstand van 15-9 bij rust, wederom geen man overboord maar er moet wel even aan getrokken worden om deze achterstand in te halen. Dames beginnen sterk aan de tweede helft en maken een inhaal slag. Aan beide kanten wordt vaak 2 minuten tijdstraf gegeven waar VAKO gebruik van maakt. SVBO gaat steeds offensiever verdedigen, voor VAKO lastig maar ze weten zich er doorheen te slaan. De dames lopen in tot een stand van 22-20. Met nog 5 minuten op de klok is het nog zeker mogelijk, verdediging dicht en scoren. Helaas valt er nu een twee minuten tijdstraf aan de kant van VAKO en valt het kwartje de verkeerde kant op, eindstand 27-22. Flink balen voor de dames want de aansluiting met de plek voor handhaving wordt zo steeds groter.

Volgende week zondag spelen de dames thuis om 13:30 tegen wederom een oude bekende, Actief Klazienaveen. De dames gaan weer vol goede moed trainen komende week en hopelijk wordt het eens beloond met weer een overwinning.