Verlies handbaldames Vako tegen koploper

Geplaatst op: maandag 6 februari 2023

Sporthal de Ransuil in Geesteren is voor de meiden van VAKO geen onbekend terrein op de zaterdagavond,omdat ze al eerder in het seizoen hier naar toe waren gereisd.

Ditmaal een reis om het op te nemen tegen het eerste team van Stevo, de koploper van de hoofdklasse. Dit beloofde een zware wedstrijd te worden en de dames gingen erin zonder iets te verliezen en elk punt zou mooi meegenomen zijn. Een snelle start van Stevo leidde snel tot een achterstand van 3-1. Dit hield de meiden niet tegen om terug te knokken, ze kwamen halverwege de eerste helft gelijk op 10-10. Dat Mieke Korpel het liefst op zaterdagavond speelt is inmiddels algemeen bekend en ook dit keer droeg ze weer bij aan de vele doelpunten. Dit resulteerde in ruststand van 17-15. Nog niks aan de hand voor de VAKO dames. Absoluut nog niet gewonnen maar ook zeker niet verloren. De tweede helft zou niet makkelijk worden want Stevo was gretig op de bal en vaak ook net iets zuiniger dan VAKO. Helaas moesten de dames het eind tweede helft een beetje laten lopen en konden de pijntjes en conditie het niet bijhouden. Tot het einde is er zeker geknokt door de dames, maar een punt mee naar huis nemen zat er niet in. Eindstand 34-28, een mooie pot gespeeld.

Volgende week spelen de dames weer in eigen huis. Om 13:25 tegen SDOL. Kom de dames weer aan moedigen. Daarna hebben ze twee weken “vakantie”, dus hopelijk nemen ze nog 2 punten mee in periode van rust die volgt na volgend weekend.