Verlies Vako dames in eindejaarswedstrijd

Geplaatst op: zondag 17 december 2023

De laatste wedstrijd van 2023, de dames reizen af naar Nieuw Heeten. Een onbekende ploeg, een nieuwe tegenstander dit seizoen. Voor aanvang van de wedstrijd staan de dames van VAKO 2 punten onder Nieuw Heeten, er staat dus genoeg op het spel. De wedstrijd begint gelijk op en de dames zijn sterk in de aanval, vooral Denise de Vries is goed op schot. Verdediging is soms wat zwak waardoor Nieuw Heeten aan scoren toekomt. Met als resultaat 18-16 ruststand. Niks aan de hand en gezien het aantal gescoorde doelpunten aan VAKO kant is alles mogelijk, helaas 18 tegen bij rust is net teveel volgens coach Frank Wesselink. De verdediging moet sterker en dichter gaan staan. Helaas begint de tweede helft niet sterk van VAKO kant en loopt Nieuw Heeten uit tot een verschil van 5. VAKO pakt het nog weer op in de laatste 15 minuten met een 5-1 dekking waar Nieuw Heeten moeite mee heeft. De dames gaan door maar het levert niets op, punten blijven in Nieuw Heeten. 34-30 eindstand.

De dames spelen volgende week woensdag een mix toernooi waar iedereen welkom is om de handbal sport te proeven. Daarna hebben de dames twee weken rust en begint de competitie weer op 14 Januari met een thuis wedstrijd (in sporthal de Zwet), op jacht naar punten.