Verlies Vako dames tegen Cirkel Tijgers

Geplaatst op: maandag 11 december 2023

Afgelopen zondag 10 december mochten onze dames aantreden tegen de studenten uit Groningen. Een onvoorspelbaar team, want ieder jaar bestaat het team weer uit een aantal nieuwe speelsters en dit jaar lijken ze het prima te doen met een 3e plek op de ranglijst. Het waren dan ook de gasten die de wedstrijd openden met een doelpunt. Gelukkig werd het ook meteen weer 1-1. Helaas lukte het VAKO niet om bij te blijven in de eerste helft en liepen de Groningers weg met een stand van 1-5. Het geluk was niet aan de zijde van de thuisploeg deze zondag. Meermaals was er onnodig balverlies of werd met volle overtuiging de lat of paal geraakt. Zo was het ook Nienke Hendriks die eerst drie keer de paal moest raken alvorens de bal erin wilde. Gelukkig was het dan toch twee keer wel raak in de eerste helft en was ook de laatste goal na dertig minuten van haar hand. Ruststand: 9-14.

Bij de start van de tweede helft leken het de gasten te zijn die beter uit de kleedkamer kwamen, maar door een goede dekking, snelle tegenaanvallen en doelpunten vanuit verschillende posities kroop VAKO toch langzaamaan dichterbij. Vanuit een mooie break out bracht Moniek Wieringa het verschil zelfs terug tot twee punten: 16-18.

Toch konden de dames niet doordrukken en werd de achterstand weer langzaam vergroot. VAKO weet in de resterende tijd nog maar drie keer te scoren, terwijl de CirkelTijgers dat nog acht keer doet. Dat bracht de eindstand op een ietwat geflatteerde 19-26.

Het was zeker geen kansloze missie voor VAKO deze zondag en heel even leken de punten heel dichtbij. Maar door teveel fouten en het supersnelle spel van de CirkelTijgers gaan de winstpunten toch mee naar Groningen. Dat terwijl onze dames de punten hard nodig hebben en ook enorm verdienen na een aantal goede wedstrijden achter elkaar te hebben gespeeld en keihard trainen.

Volgende week komen ze voor de laatste keer in actie dit kalenderjaar. Dan spelen ze om 19.00 uur tegen SV Nieuw Heeten, een ploeg die slechts twee plekjes hoger staat op de ranglijst. Hoe mooi zou het zijn om met twee punten extra het nieuwe jaar weer te starten.