Zwaar bevochten overwinning handbaldames VAKO

Geplaatst op: zondag 25 februari 2024

Na twee weekenden rust stond er een thuis wedstrijd tegen LHC op het programma. De dames hadden hier nog een appeltje mee te schillen want in de uit wedstrijd werden er teveel fouten gemaakt. In de hoofdklasse liggen de standen dicht bij elkaar dus het is zeker realistisch om voor de winst te gaan. Kop dr veur en gewoon gaan met zijn allen.

Het openingsdoelpunt is helaas voor LHC en de dames kijken direct tegen een achterstand aan. De ruimtes liggen er maar de afronding is te matig. Al gauw loopt LHC uit en lijkt het een lastige pot te worden om de punten nog over de streep te kunnen trekken. In de eerste helft laten de dames veel steekjes vallen en is de ruststand 8-12. Zeker geen man over boord maar er moet zeker uit een ander vaatje worden getapt, meer focus in het schot en alles geven in de dekking zijn in het kort de woorden van Mieke Korpel tijdens de rust. Dit wordt gelijk goed opgevolgd door de dames, de dekking staat als een huis en de dames komen terug tot 11-13. Er zit beleving in en ook vooral de wil om te winnen is te zien bij de dames. Keeper Zoë Abbingh staat in de tweede helft ook als een huis te keepen en stopt zelfs een penalty. Erg belangrijke redding, LHC komt er maar niet door en scoort de eerste 20 minuten van de tweede helft slechts 2 doelpunten waardoor VAKO de voorsprong heeft kunnen overnemen. De laatste 10 minuten waren nog spannend bij een stand van 17-14.

Er vallen wat gaten en het wordt chaotisch door de mandekking van LHC. Het hoofd koel houden was noodzaak om de punten in eigen huis te houden. De dames slaagden hierin en wonnen de wedstrijd met 20-19. Met deze 2 welverdiende punten stijgen de dames een plekje op de ranglijst naar plek 10.