Goede start competitie dames VAKO Handbal

Geplaatst op: dinsdag 3 oktober 2023

Zondag 1 oktober, de start van de competitie.
Om 13:35 u stond de wedstrijd tegen Travelbags/ HV Zwolle DS1 ‘uit’ op het programma. Vorig seizoen werd ook tegen dezelfde ploeg de competitie afgetrapt. Met een deels nieuw team gingen de dames van start. Een wellicht valse start doordat Linsey Fraiquin een rode kaart kreeg in de laatste 10 minuten. Nog meer reden om te vechten voor een overwinning want de dames stonden al achter. Het was zoeken naar elkaar en er werd soms slordig balverlies geleden maar de strijd liet ook mooie aanvallen zien.
Het resultaat was een 14-10 achterstand met rust. Iedereen het hoofd rustig houden was de boodschap, want alles was nog mogelijk. De dames gaven alles en dit werd beloond!
Zoë Abbingh stopte zelfs nog een penalty. De verdediging stond sterk in de tweede helft en de dames kregen slechts 5 doelpunten tegen in de tweede helft; super knap!
De meiden bleven vechten en kwamen op voorsprong. Het welverdiende resultaat was een eindstand van 19-21 in het voordeel van VAKO. De eerste punten van het seizoen zijn binnen!!