Handbalsters Vako winnen met overmacht van SVWW

Geplaatst op: zondag 3 oktober 2021

In de aanloop naar deze nieuwe competitie werd er hard en serieus getraind om zeker goed voorbereid te starten.

Deze zondag 3 oktober stond er een ware Drentse derby op het programma. De VAKO-dames speelden om 13.30 uur in eigen huis tegen de dames uit Wijster/Westerbork. Twee weken geleden speelden beide teams al tegen elkaar in vriendschappelijke vorm en verloor het team gehuld in geel-rood met zo’n 11-12. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Begin van de middag klonk het eerste fluitsignaal. De thuisploeg opende sterk met een doelpunt vanaf de rechterflank door Suzanne Maatje. In de beginfase gaat het nog enigszins gelijk waarop, waarbij beide ploegen om en om een doelpuntje meepikken. Toch is het al vrij snel de ploeg van Sandra van Bergen die de dienst uitmaakt. Er wordt op snelheid gespeeld en met druk richting het doel. Mieke Korpel – sinds dit seizoen voor het eerst te bewonderen in het tenue van VAKO; overgekomen van E&O – speelt ook een prima pot deze zondag. Ze weet zelf een overtuigend doelpunt te maken vanuit het midden, maar is gedurende de hele wedstrijd gevaarlijk door haar spel en weet haar medespeelsters goed te vinden en vrij te spelen. Na dertig minuten staat er een stand op het scorebord van 9-5 in het voordeel van VAKO.

Daar waar de dames uit Vries in het verleden wel eens verslapten bij de start van de tweede helft was dat deze zondag absoluut niet het geval. Ook de tweede helft startten ze weer scherp. Naast de snelheid die veel doelpunten met zich meebracht, werden er ook mooie aanvallen opgezet. Zo was Nanda de Vries vanuit de linkerhoek zeer gevaarlijk en behaalde hier bijna een 100% score als topscorer van de wedstrijd. Maar uiteindelijk was het het teamspel wat zorgde voor een ruime overwinning waar SVWW zeker de tweede helft weinig kans meer maakte. Aan het einde van de wedstrijd sluit Marieke Pothof de wedstrijd af met een laatste penalty als ware penaltykiller in deze wedstrijd. Dat maakt dat de stand eindigt op 21-10 in het voordeel van VAKO. Een zeer goed goed en overtuigend begin van seizoen 2021-2022, een prestatie waar de coach zeer tevreden over is en hopelijk een voorbode voor de rest van het seizoen.

Op naar volgende week! Dan reist VAKO af naar Emmen om daar om 15.15 uur tegen het tweede team van SVBO te spelen.