VAKO dames pakken punten in eigen huis

Geplaatst op: maandag 28 november 2022

Na het verlies van vorig weekend, was VAKO dames 1 deze zondag op zoek naar 2 punten.

De wedstrijd tegen het Overijsselse HCL begon goed en de dames kwamen al snel op een voorsprong van 7-1. De beleving en vechtlust was weer terug in het team en het liep als een trein. Van alle posities wist er te worden gescoord en in de wedstrijd werd gespeeld als een team. De dames gaven alles in de verdediging, wat helaas leidde tot 4 penalty’s tegen. Als ruststand stond er 15-9 op het scorebord waar ze absoluut tevreden mee konden zijn gezien het aantal penalty’s tegen.

In de tweede helft was het het doel om het tempo en spel vol te houden. De dames begonnen echter wat zwak aan de tweede helft en waren niet zo scherp als voor rust. Gelukkig wisten ze de voorsprong te behouden en hielden ze een voorsprong van 4 punten. Tamara Jansma wist in de tweede helft een penalty te stoppen en kreeg een publiekswissel voor Zoë Abbingh die goed inviel.

Na deze stop kregen de dames weer het gevoel en vechtlust en gingen ze voor de winst. Alle speelsters wisten hun doelpuntjes te maken in de tweede helft en er werd als team gestreden om die twee punten in eigen huis te houden. De inzet werd beloond met een winst van 31-24, de punten bleven in Vries.

VAKO dames staan nu op een zevende plek in de hoofdklasse en doen goed mee in het klassement. Volgende week reizen ze af naar een bekende tegenstander van vorige seizoen, Actief Klazienaveen, waar zaterdagavond om 20:30 het fluitsignaal gaat klinken.