Strijdend VAKO vecht zich naar de overwinning

Geplaatst op: zondag 21 november 2021

Op zondag 21 november stond er een enorm spannende pot het programma voor VAKO DS1. Het eerste team van VAKO trad aan tegen Actief Klazienaveen, het team waarmee ze de eerste plek moesten delen. Na deze wedstrijd zou er slechts één ploeg bovenaan staan, daar waar VAKO er alles voor wilde geven dat zij dat team zouden worden. De Vriezenaren hadden een goede trainingsweek achter de rug en waren gebrand om te winnen.

Toch had de thuisploeg enkele minuten nodig om écht wakker te worden en was het Actief Klazienaveen die de wedstrijd wist te openen en zich naar een 0-2 voorsprong schoot. Maar daarna kwam VAKO op stoom en liepen ze in enkele aanvallen uit naar een ruime voorsprong. Daar waar hard op getraind was, kwam vandaag uit de verf. Met mooie opgezette aanvallen werden de opbouwers in gereedheid gebracht om tot schot te komen. Gelukkig waren zij deze zondagmiddag ook inderdaad op schot en wisten ondermeer Anne Wiering, Denise de Vries en Mieke Korpel goed af te maken vanaf de opbouwposities. Één team, één taak was het gevoel van de eerste helft. En zo ging de ploeg met een goed gevoel de rust in, ruststand: 13-10.

Dat goede gevoel én spel vasthouden, is iets waar de ploeg van Sandra van Bergen soms moeite mee heeft. Dat was ook deze zondag weer het geval. Het team viel terug op het oude spel en wilde maar al te graag in de dekking kruipen, waarmee echte doelkansen niet werden gecreëerd. Keeper Jolanda Liewes hield de ploeg in de wedstrijd, ondanks dat het Zuid-Drentse team zelfs nog even op voorsprong kwam met een stand van 15-16 en 15-17. Maar toch bleek VAKO de meerdere in deze wedstrijd en wist Daniek Hindriks VAKO weer op voorsprong te brengen. Met nog enkele minuten op de klok behield Sandra van Bergen en haar ploeg de rust en zo luidde de eindstand 20-18 in het voordeel van VAKO. Twee zeer belangrijke punten, waarmee het team uit Vries nu de koppositie in de eerste klasse heeft overgenomen.

Dat hard trainen en voor elkaar willen werken zo belangrijk is, bleek maar weer in deze wedstrijd en het spelen als één team bracht VAKO de overwinning deze zondagmiddag. Komende zondag (28 november) staat de volgende weer op het programma en speelt VAKO tegen FHC om 13.30 uur in eigen huis. Ook deze wedstrijd zal weer live te volgen zijn op de Facebook-pagina van VAKO Handbal.